Om deze banner te kunnen bekijken, moet je Adobe Flash player installeren.

donderdag 5 augustus 2010

Zondag 8 augustus 2010


Deze zondagse editie van Villa Vanthilt wordt een heel bijzondere uitzending. Voor het eerst in Vlaanderen presenteert Marcel Vanthilt een talkshow met mensen met een verstandelijke beperking. Mensen die boordevol straffe verhalen zitten en in staat zijn tot fantastische prestaties. Zondag krijgen ze in Villa Vanthilt dan ook de kans om die ervaringen met iedereen te delen.

Kris & Yves en Thomas Vanderveken
Kris Piekaerts en Yves Vanlinthout, beter bekend als Kris & Yves, gaan bouwen. Voor hun VZW De Rozemarijn zamelen ze al een tijdje geld in om een nieuw dagcentrum te kunnen optrekken. Thomas Vanderveken is de peter van het project en vertelt samen met Kris en Yves of de werken op de werf al gestart zijn.

Little Baby Jesus of Flandr
De jonge regisseur Gust Van Den Berghe maakte als eindwerk de film ‘Little Baby Jesus of Flandr', waarin alle rollen vertolkt worden door mensen met een verstandelijke beperking. De film werd op de laatste editie van het filmfestival van Cannes bijzonder goed onthaald en komt binnenkort ook bij ons in de zalen. Gust en twee van zijn bijzondere acteurs, Jan Goris en Paul Mertens, schuiven aan bij Marcel op de zetel.

Special Olympics
Van 15 tot 24 september vinden in Warschau de Special Olympics plaats. Dat zijn de Olympische Spelen voor mensen met een verstandelijke beperking. Uit 58 verschillende landen nemen 1600 atleten deel en basketter Bram Van Der Waals en voetbalster Loes Deryckere mogen er met hun ploeg de Belgische kleuren verdedigen.

Pascal Duquenne
In 1996 speelde Pascal Duquenne de hoofdrol in ‘Le Huitième Jour'. Die rol leverde hem heel wat prijzen en vooral eeuwige roem op. Zondag wordt Pascal 40 jaar, en zit hij met zijn moeder op een camping in de Ardennen. Marcel brengt hem een bezoekje met de webcam.

Buitengewone kunst
Atelier De Zandberg in Harelbeke biedt sinds 2005 professionele ondersteuning aan kunstenaars met een verstandelijke beperking. Drie van hen stellen zondag op de Grote Markt van Kortrijk hun werk tentoon en maken live bij Marcel nog enkele nieuwe creaties.

Karaoke met Sam Gooris
Sam Gooris organiseert zondag een karaokewedstrijd voor mensen met een verstandelijke beperking. Sam zal de wedstrijd in goede banen leiden en vooral een oordeel vellen over het muzikaal talent van de kandidaten. De drie strafsten mogen helemaal op het einde van de uitzending Sam begeleiden als hij een medley brengt van zijn grootste hits.

Villa Vanthilt, zondagavond 8 augustus om 21.20u op één.

bron: www.kortrijk.be

Geen opmerkingen: