Om deze banner te kunnen bekijken, moet je Adobe Flash player installeren.

zondag 8 augustus 2010

Gasten van maandag 9 tot en met donderdag 12 augustus

Van maandag 9 tot en met donderdag 12 augustus

Marcel Vanthilt ontvangt in zijn Villa deze week hoog bezoek met de jarige Jean-Luc Dehaene (70!), de Amerikaanse ambassadeur Howard Gutman en zijn vrouw Michelle Loewinger en kunstenaar Jan De Cock. Ook heel wat muzikale gasten komen langs.Onder meer Erik en Sanne die 20 jaar carrière vieren, Katrina, bekend van Katrina andthe Waves, jazzpianist Jef Neve en de ‘Nief Strangers’ een project van Carl Huybrechts samen met “oude” Strangers John en Alex .

MAANDAG 9 AUGUSTUS

Jean-Luc Dehaene werd op 7 augustus 1940 in het Franse Montpellier geboren. 70 jaar later blikt Dehaene samen met Marcel terug op enkele memorabele momenten in en naast de politiek.

Cedric Dumont is een Belgische base-jumper. Hij sprong al van de Ijzertoren in Diksmuide,het viaduct van Vilvoorde en de Eifeltoren in Parijs. Of het Belfort van Kortrijk op de Grote Markt in aanmerking komt vraagt Marcel hem in de zetel.

En dit jaar vieren Erik en Sanne 20 jaar carrière. Met Marcel kijken ze samen terug en sluiten ze Villa Vanthilt op maandag af met een van hun grootste hits.

DINSDAG 10 AUGUSTUS

Hoog bezoek op dinsdag in Kortrijk. De Amerikaanse ambassadeur Howard Gutman en zijn vrouw Michelle Loewinger vereren Marcel met een bezoek aan de villa. Gutman werd persoonlijk door President Obama aangesteld en verblijft bijna een jaar met zijn gezin in België. Marcel praat ronduit met de ambassadeur en zijn vrouw over internationale diplomatie en Belgische mode.

Kunstenaar Jan De Cock werd vorige week door de FBI welkom geheten op de luchthavenvan New York. Waaraan hij die voorkeursbehandeling te danken vertelt hij zelf maar wat veel belangrijker is: hij is de eerste Belg die twee keer in twee jaar tentoon mag stellen in het Museum of Modern Art.

En waar is Dimitri Leue allemaal mee bezig? Een theaterstuk? Een boek? Een muzikaal project? Of dat allemaal samen? Dimitri vertelt het gewoon bij Marcel in de zetel.

Muziek is er dinsdag op de Grote Markt van Kortrijk met Katrina, bekend van Katrina and the Waves. Het nummer “Walking on sunshine” bestaat dit jaar exact 25 jaar en is ook de titel van de revue waarin ze deze zomer in Het Witte Paard van Blankenberge speelt.

WOENSDAG 11 AUGUSTUS
2010 is het jaar van acteur Louis Talpe. Hij won “Sterren op de Dansvloer”, schitterde als kok in de fictiereeks “Goesting” en zal binnenkort in de cinemazalen te bewonderen zijn in de nieuwe Studio 100-film Mega Mindy & Het Zwarte Kristal. Wat dit jaar nog in petto heeft voor Louis, vraagt Marcel hem in de zetel.

Het Belgische circusgezelschap Cirq’ulation Locale toert in gans Europa, ze speelden op de wereldtentoonstelling in Sjanghai en mogen de Franse president Sarkozy tot hun toeschouwers rekenen. In Kortrijk leren ze Marcel de kneepjes van het vak en demonstreren ze hun kunnen op de Grote Markt.

Op woensdag staat er jazz in Villa Vanthilt geprogrammeerd en Marcel kan uitpakken met een voortreffelijke affiche. De Belgische pianist Jef Neve staat donderdag samen met de Amerikaanse jazzzanger José James op het gerenommeerde Jazz Middelheim in Antwerpen. Daar zullen ze niet enkel putten uit hun eigen cd “For All We Know”, maar ook het werk van legendarische jazzsaxofonist John Coltrane onder handen nemen!

DONDERDAG 12 AUGUSTUS
Werken op de E40, op de E17, op de ring rond Brussel … De Vlaamse wegen zijn blijkbaar aan een grote onderhoudsbeurt toe. Daar is Vlaams minister van Openbare Werken en Mobiliteit Hilde Crevits verantwoordelijk voor. Hoe lang die overal in Vlaanderen gaan duren en wat er allemaal verandert, vertelt ze aan Marcel. Net zoals wat er met de wildgroei aan verkeersborden moet gebeuren.

Op zondag 15 augustus vindt “Antwerpen zingt” plaats. Een jaarlijks terugkerend fenomeen in de Sinjorenstad maar dit jaar met een zeer bijzondere act: “De Nief Strangers”. Wie anders dan Carl Huybrechts kan er achter dit idee zitten. Samen met “oude” Strangers John en Alex komt hij vertellen wat The Strangers, oud of nieuw, zo bijzonder maakt. En alvast een voorsmaakje van “De Nief Strangers” op de Grote Markt van Kortrijk.

En Georges Leekens, de nieuwe bondscoach van de Rode Duivels, komt hopelijk met een klinkende overwinning terug van Finland. Hoe het met de nationale ploeg na het tijdperk(je) Advocaat is gesteld, doet hij uit de doeken in Villa Vanthilt.

Afsluiten doet Marcel met Broken Glass Heroes, de nieuwe band van Tim Van Hamel en Pascal Deweze. Het nummer “Let’s not fall apart” werd in Vlaanderen bekend dankzij het fijne tv-programma “Benidorm Bastards”. Voor ze op Pukkelpop staan, brengen ze het nummer live in Villa Vanthilt.

Geen opmerkingen: