Om deze banner te kunnen bekijken, moet je Adobe Flash player installeren.

vrijdag 20 augustus 2010

zondag 22 augustus: Villa Vanthilt goes Rio!

zondag 22 augustus

Dit weekend vieren zo’n 40.000 mensen in Kortrijk de vijfde editie van het Zomercarnaval. Naar analogie met het carnaval van Rio trekt een kleurige feestparade door het stadscentrum van Kortrijk. Reden genoeg voor Marcel om deze zondagaflevering van Villa Vanthilt in een Braziliaans en Zuid-Amerikaans kleedje te steken.

Vanaf 2 september start op Canvas de nieuwe reeks ‘Brazilië voor beginners’. Eén van de Vlamingen die naar Brazilië afreisde is journalist en Ter Zake presentator Lieven Verstraete. Hij ging er op zoek naar de roots van de Braziliaanse muziek en brengt verslag uit bij Marcel.

Capoeira is een Braziliaanse gevechtsdans afkomstig uit de slavernij die gevecht, dans, spel, muziek en ook wel acrobatie combineert. In Brazilië werd deze sport een tijd lang verboden maar tegenwoordig is het ook een manier om straatkinderen nieuwe perspectieven te bieden. De groep Capoeira groep Meia Lua de Búzios is sinds 2002 vanuit Rio de Janeiro overgewaaid naar Aartselaar en geeft zondag een spectaculaire demonstratie op het plein.

De twee vuurspuwers Aaron Vanneste en Lander Vanderstraeten treden zondag op in de feestparade van het zomercarnaval. Daarna komen ze langs om de Grote Markt van Kortrijk met één van hun indrukwekkendste acts in vuur en vlam te zetten.

De voormalige Belgische bokskampioen Freddy De Kerpel is stapelzot van Brazilië en leerde er zelfs zijn vrouw Fernanda kennen. Ze zijn intussen 7 jaar gelukkig getrouwd en verhuizen in oktober naar Brazilië. Waarom Freddy vertrekt uit België -en of hij nog terugkomt- vertelt hij zondagavond.

Geen opmerkingen: