Om deze banner te kunnen bekijken, moet je Adobe Flash player installeren.

donderdag 19 augustus 2010

Niet zeker dat Villa weer naar Kortrijk komt

Het is niet zeker dat Villa Vanthilt volgend jaar opnieuw in Kortrijk neerstrijkt zoals veel mensen stilletjes hopen. ‘Villa Vanthilt brengt weliswaar veel volk op de been, maar dat speelt voor ons geen rol', zo luidt het bij productiehuis De Mensen dat samen met de VRT de beslissing neemt.

Het valt op hoeveel volk er elke avond wel neerstrijkt in Kortrijk bij de uitzending van Villa Vanthilt. In elk geval is het er een pak meer dan eerder in Hasselt of Gent.

‘Dat is op zich goed, maar voor ons speelt dat geen rol als we straks moeten beslissen in welke steden de villa volgend jaar wordt opgesteld', luidt het bij De Mensen. ‘Al scoort Kortrijk ook goed op de punten waar we wel rekening mee houden. Zo moet de stroomvoorziening perfect geregeld zijn en moeten we over een goed plein beschikken. Een ander pluspunt is dat we Villa Vanthilt mooi in beeld kunnen brengen met het Belfort en de Sint-Maartenskerk op de achtergrond.'

Kortrijk is dus zeker niet kansloos voor volgend jaar, maar heeft geen voetje voor in vergelijking met andere geïnteresseerde steden met een geschikte locatie. Het productiehuis ontkent dat het er stiekem op hoopt om een hoger bedrag te kunnen vangen dan de 75.000euro die de stad Kortrijk dit jaar neertelde. ‘Dat speelt geen enkele rol', luidt het.

Marcel Vanthilt zelf vindt het als presentator wel vreemd dat de grote belangstelling in Kortrijk zomaar onder tafel wordt geveegd. ‘Ik hoop alsnog dat men hier wel rekening mee houdt. Dat er elke avond veel volk is, komt het programma uiteindelijk ten goede. Ik heb er zelf als presentator ook een goed gevoel bij.'

Of er een derde reeks komt volgend jaar, is nog altijd niet uitgemaakt. Netwoordvoerder Björn Verdoodt van de VRT zegt dat de kans wel groot is, ‘want we zijn zeer tevreden'.

bron:

Geen opmerkingen: