Om deze banner te kunnen bekijken, moet je Adobe Flash player installeren.

vrijdag 27 augustus 2010

Nu zondag: Kortrijkzanen trakteren elkaar als feestelijke afsluiter van Villa Vanthilt!

POTJE BUUR EN VILLA VANTHILT Ter gelegenheid van de allerlaatste aflevering van Villa Vanthilt op zondag 29 augustus, worden de Kortrijkzanen opgeroepen om elkaar vanaf zonsondergang op een hapje te trakteren op de binnenkoer van het stadhuis van Kortrijk. Vijf weken lang toverde Villa Vanthilt de Grote Markt om tot de ultieme plaats van ontmoeting, onthaasting, muziek, après-congé-gevoel en vooral veel plezier en verrassing.

Christine Moreel is de initiatiefneemster van Potjebuur. Ze vertelt: 'Deze allerlaatste aflevering is dan ook dè kans voor de Kortrijkse bevolking om hun appreciatie te tonen en tegelijk op een hartelijke en smakelijke manier het afscheid van Villa Vanthilt.

Vanaf 20 uur kan iedereen een zelf meegebracht hapje deponeren op de voorziene tafels in de buurt van de Villa Vanthilt.
Nà zonsondergang -vanaf 20u40- kunnen alle Grote Markt bezoekers zich vrijelijk tegoed doen aan het uitgestalde lekkers!
Deze massale potluck gaat de hele avond non-stop door en wil tevens de aandacht vestigen op de nakende tweede editie van Potjebuur op vrijdag 10 september.'

Potjebuur is een nieuwe feestdag die jaarlijks terugkomt en geïnspireerd is op een attent, hartelijk gebruik uit de islamcultuur.
Tijdens de ramadan (de islamitische vastenmaand) brengen de moslims regelmatig een maaltijd naar hun buren en ook op het Suikerfeest waarmee de ramadan afsluit, wordt er kwistig met lekkernijen getrakteerd!
Potjebuur is de symbolische uitbreiding van dit gebruik naar de gehele bevolking.
Dit jaar valt het Suikerfeest (ook Id-oel-Fitr of het Kleine feest genoemd) op 10 september.

Moreel: 'Potjebuur mag dan geïnspireerd zijn op een gebruik uit de islam, door een "vreemd gebruik" symbolisch te integreren in onze eigen cultuur geven we als volk een niet mis te verstaan signaal van respect en waardering naar àlle allochtone gemeenschappen in ons land.
Voor alle info, deelnemende organisaties, bekende mensen die het initiatief steunen, hoe en waarom we Potjebuur vieren: www.potjebuur.be.

Wat voor lekkers brengen we mee? Iets wat we zelf graag zouden eten op zo’n avond, buiten, gezellig, uit het vuistje. Opgelet: vergeet niet van eventuele vaat achteraf terug mee te nemen!'

bron: www.nieuwsblad.be

Geen opmerkingen: