Om deze banner te kunnen bekijken, moet je Adobe Flash player installeren.

zaterdag 31 juli 2010

Zondag 1 augustus

Marcel ontvangt allemaal gasten die iets met Kortrijk te maken hebben en tovert de Grote Markt eenmalig om tot een Middeleeuws dorp uit 1302.

Chris Lomme werd in Kortrijk geboren en is intussen ook ereburger van de stad. Vincent Van Quickenborne woont er al sinds zijn zesde en hoopt ooit burgemeester van Kortrijk te worden. Samen vertellen ze Marcel wat Kortrijk zo bijzonder maakt en welke plekken hij absoluut niet mag missen.

De topchef van het bekende driesterrenrestaurant De Karmeliet werd geboren op een boogscheut van Kortrijk. Hij brengt zondag de beste West-Vlaamse en Kortrijkse streekproducten mee. En iedereen mag proeven.

De ravissante Kortrijkse historica Véronique Lambert is doctor in de Middeleeuwse geschiedenis en weet alles over de Guldensporenslag. Zo blijkt het verhaal van ‘De Leeuw
van Vlaanderen’ helemaal niet te stroken met de echte geschiedenisfeiten. Hoe de vork precies in de steel zat, vernemen we zondag van Véronique.

Met de webcam gaat Marcel zondagavond naar de ex-burgemeester van Kortrijk, Stefaan De Clerck. Hoe brengt hij zijn vakantie in Zuid-Frankrijk door? Speelt hij petanque met een glaasje pastis? Of is zijn conditie toch goed genoeg om fietstochten in de Franse bergen te maken?

Om de sfeer van 1302 weer op te roepen, wordt de Grote Markt van Kortrijk zondag omgebouwd tot Middeleeuws dorp. Ridders geven demonstraties zwaardvechten, jonkvrouwen maken in grote potten Middeleeuwse schotels klaar, valkeniers laten roofvogels over het publiek zweven. En Marcel gaat ook op zoek naar een nieuwe ‘Leeuw van Vlaanderen’, die een verwenweekend in Kortrijk wint.

De fanfare L’Orchestre International du Vetex werd in 2004 opgericht in de Vetex-buurt in Kortrijk. Zes jaar later hebben ze meer dan 400 concerten op hun teller en zijn ze wereldberoemd in Kortrijk. Volgend weekend zijn ze te bewonderen op het Festival van Dranouter, maar nu zondag zijn ze al de afsluiter van de Kortrijk-special van Villa Vanthilt, mét de speciaal uit Berlijn overgevlogen zangeres Jelena Milusic.

bron: www.een.be

Geen opmerkingen: