Om deze banner te kunnen bekijken, moet je Adobe Flash player installeren.

zondag 25 juli 2010

Week 26-29 juli

Maandag 26 juli
In de allereerste aflevering van Villa Vanthilt op de Grote Markt in Kortrijk heet Evy Gruyaert Marcel welkom in West-Vlaanderen. Daarnaast brengt Evy een nieuw boek uit. Na Start to Run, Start to Swim, Start to Bike, Start to Veggie, Start to Fitness en Start to Walk is het binnenkort tijd voor Start to Golf met Evy Gruyaert.

Jurgen Van den Broeck staat na de rit met aankomst op de Tourmalet nog steeds 5de in het klassement van de Ronde van Frankrijk. Hiermee kan hij op zondag het beste Belgische resultaat in 24 jaar voorleggen. Samen met ploegsponsor Marc Coucke legt hij aan Marcel uit hoe je als renner uit het vlakke Morkhoven de Franse cols moet bedwingen.

Acteur Johan Heldenberg woont en werkt in het mooie Schellebelle. Hij draait er met de hulp van de inwoners de eerste Vlaamse Waterzooiwestern, die zich volledig in 1919 afspeelt.

En muziek is er op maandag van een Vlaamse band die in 2010 definitief doorbreekt. Customs speelde dit jaar al op festivals als Werchter en Dour. Net voor Suikerrock mogen zij Villa Vanthilt op maandag afsluiten.

Dinsdag 27 juli
Op vrijdag 30 juni start de Belgische voetbalcompetitie. Marcel besteedt aandacht aan de nieuwkomers. Voetballer Marc Hendrickx hielp Eupen aan een ticket voor eerste klasse en trainer Aimé Antheunis keert met Lierse terug naar de hoogste klasse. Wie de revelatie van het seizoen wordt mogen ze in de zetel van Villa Vanthilt uitvechten.

Entomoloog Bart Knols weet alles over volksvijand nummer 1, de mug. Hij weet wat er tegen muggen helpt en wat niet. Hij kent het antwoord op de vraag waarom de ene persoon altijd wordt gebeten en de andere niet. En hij onderzocht waarom malariamuggen dol zijn op zweetvoeten en Limburgse kaas.

De 27-jarige Véronique Van Duurling uit Lanaken eindigde afgelopen week als derde op het internationale Gitaarfestival van Cordoba. Veronique speelt klassieke gitaar en was op het Spaanse festival te bewonderen naast fijne collega’s als Mark Knopfler, Paco de Lucia en Deep Purple.

Voor heel andere muziek op de Grote Markt van Kortrijk zorgen Paul Michiels en Jeroen D’hoe met I am home.

Woensdag 28 juli
Hilde Van Mieghem regisseert dochter Marie Vinck in de nieuwe Vlaamse prent Smoorverliefd. Marcel kijkt uit naar een fijn dubbelgesprek met twee Vlaamse topactrices en is benieuwd hoe die samenwerking tussen moeder en dochter verliep.

De Vlaamse zeilster Evi Van Acker staat momenteel eerste op de wereldranglijst. Tussen het Wereldkampioenschap in Schotland en de Wereldbeker in Engeland vindt ze even de tijd om ook eens langs Villa Vanthilt te varen.

Christoff viert zijn 20ste verjaardag als zanger en deed dat deze zomer al met een uitgebreide tournee door Duitsland. Hij was te gast in alle grote tv-programma’s en presenteerde zelfs het Duitse kijkcijferkanon Sommerfest der Volksmusik op ARD. Hij sluit deze Villa Vanthilt af met een medley van zijn grootste hits.

Donderdag 29 juli
Wouter Deprez staat met zijn voorstelling Je zal alles worden op de Gentse Feesten en werkt met Wannes Cappelle & Frans Grapperhaus aan een voorstelling die geen theater, muziekvoorstelling of comedy is. Wat het dan wel gaat worden, komt hij zelf bij Marvel vertellen.

Kortrijk is een fijne stad met tal van verborgen parels. Kortrijkzaan Johan Vandewoestijne maakt al decennialang horrorfilms met Kortrijk als decor.

De week van Villa Vanthilt wordt afgesloten met een topband die na 32 jaar carrière eindelijk in de VS staat. De Kreuners treden op 25 juli in New York op. Hoe het Walter en co aan de andere kant van de oceaan is vergaan, vertellen ze bij Marcel. Waarna ze - hoe kan het ook anders - hun toepasselijke huidige single America brengen.


bron: www.een.be

Geen opmerkingen: