Om deze banner te kunnen bekijken, moet je Adobe Flash player installeren.

woensdag 28 juli 2010

Villa Vanthilt neemt vliegende start in Kortrijk

Ruim duizend bezoekers volgen eerste opname op Grote Markt

De aftrap van vijfweken Villa Vanthilt bracht maandagavond heel wat volk op de been. Ruim duizend bezoekers zakten af naar de Grote Markt om er een glimp op te vangen van Marcel en zijn botsautokraam. Ook wielervedette Jurgen Van Den Broeck en de beeldschone presentatrice Evy Gruyaert lokten heel wat fans. Foto's: Patrick Holderbeke

Met praatgasten als acteur Johan Heldenbergh, presentatrice Evy Gruyaert en tourrevelatie Jurgen Van Den Broeck kondigde de eerste Villa Vanthilt op Kortrijkse bodem zich meteen aan als een topper van formaat. Terecht zo bleek want Marcel Vanthilt kreeg met zijn luchtige zomertalkshow meermaals de handen op elkaar in de Guldensporenstad.

Jurgen Van Den Broeck, de eerste Belgische renner die er in 24jaar in slaagde om top vijf te rijden in de belangrijkste rittenkoers van het jaar, blikte niet alleen terug op zijn Tour de France, maar ook op zijn aanvaring met de Franse president Sarkozy en de manier waarop hij de pers te woord stond: een wijze die zichtbaar werd gesmaakt door de aanwezigen.

‘Ik ben speciaal vanuit Lauwe gekomen om VDB te feliciteren', vertelt wielerfan Maurice Lauryns. ‘Hij is ten minste iemand die honderdprocent met z'n vak bezig is. De meeste wielervedetten vinden hun optreden buiten de koers de dag van vandaag belangrijker dan hun prestaties. Bij Jurgen is dat niet het geval. Ik kan het goed begrijpen dat hij nukkig reageert als hij na een dag zware inspanningen, plots omringd wordt door camera's en journalisten.'

Met Evy op de foto

Een ander groepje jongeren had al enkele uren voor het aanvatten van de live-uitzending post gevat op de Grote Markt. Dat deden ze speciaal om een glimp op te vangen van Evy Gruyaert, die dienst deed als provincie-ambassadrice. ‘Zij is de knapste vrouw van het land. Straks proberen we alle vijf op de foto te gaan met de presentatrice. Neen, niet allemaal samen, maar apart. Anders ontstaat er ruzie over wie het dichtst bij haar mag staan.' Plots merken de jongens op dat geen van hen een fototoestel bij heeft. ‘We trekken elkaar wel met de gsm. Zo hebben we bovendien allemaal een blijvende herinnering.'

De sfeer zat er dus op z'n minst gezegd goed in op de Grote Markt. Sommige bezoekers lieten zelfs speciaal voor de gelegenheid ‘Marcellekes' maken, een idee van Geert Heyse uit Ingooigem die een publi-bedrijf runt. Saar Deschamps liet haar opvallend T-shirt zelfs meteen handtekenen door de presentator van het programma. ‘Enkele uren voor de uitzending zat hij iets te drinken op een terras en stormde ik op hem af', vertelt de Deerlijkse trots.

De gezinnen Deschamps en Heyse maakten er een gezinsuitstap van. ‘Dit zijn mooie gelegenheden om uit te gaan', klinkt het. ‘Eerst toonden de mannen weinig interesse, maar toen ze vernamen dat Jurgen Van Den Broeck en vooral Evy Gruyaert op de gastenlijst stonden, waren ze bereid om mee te gaan', zeggen Kaat en Rozemie.

‘Heel wat troeven'

De grootste afwezige was burgemeester Lieven Lybeer, die tot zaterdag met vakantie is in Sardinië. Via de webcam vroeg Vanthilt aan de Kortrijkse burgemeester wat hij de komende vijfweken zeker moet bezoeken. ‘Onze stad heeft ondermeer met het winkelcentrum K in Kortrijk en de nieuwe ziekenhuiscampus heel veel troeven in huis', antwoordde Lybeer.

Rond 22.30uur zorgde de Belgische rockband Customs voor een eerste muzikale apotheose. Vandaag is die eer weg gelegd voor schlagerzanger Christoff. Donderdag maken de Kreuners het podium onveilig.

bron: www.nieuwsblad.be

Geen opmerkingen: